NOVA SAOBRAĆAJNA CJELINA

Šteta obišao gradilište Devete transnverzale, uskoro završetak radova

Deveta transverzala je kapitalni projekt Ministarstva saobraćaja, a njenim spojem sa autoputem, dobit će se potpuno nova saobraćajna cjelina.

Adnan Šteta obišao je radove na Devetoj transverzali. FENA

FENA

9.8.2024

Ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adnan Šteta obišao je radove na Devetoj transverzali i radove na spoju Devete transverzale sa autoputem, s predstavnicima izvođača radova i direktorom Direkcije za puteve Kantona Sarajevo Selmirom Kovačem razgovarao o aktivnostima koje se provode na tom projektu.

- Veoma sam zadovoljan što smo došli do ove faze u ovom najznačajnijem projektu za Kanton Sarajevo. Mnogo izazova je bilo i još uvijek ih ima, ali pokušavamo zajedno sa svim strana pronaći najbolja rješenja za sve. Uskoro nas očekuje i završetak radova - istakao je ministar Šteta, saopćeno je iz Službe za protokol i pres KS.

Deveta transverzala je kapitalni projekt Ministarstva saobraćaja, a njenim spojem sa autoputem, dobit će se potpuno nova saobraćajna cjelina.

- U narednim mjesecima imat ćemo priliku uvjeriti se u značaj ulaganja i gradnji novih saobraćajnica i nadam se da će nam svima ovo biti motiv za nove kilometre saobraćajnica, kako bi svim građanima omogućili kvalitetniji standard života - zaključio je Šteta.

Završetkom radova smanjit će se gužve na ulazu i izlazu iz Sarajeva, u ovom dijelu grada koji je izuzetno opterećen, ali će biti od višestrukog značaja i za sigurnost svih učesnika u saobraćaju.

Izvođač radova je kompanija "Euroasfalt", navodi se u saopćenju. 

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.