KAZANJ

Dodik se sastao s Putinom i poručio mu: Prije dva dana smo odbili uvesti vize za ruske građane

Dodik je nakon sastanka poručio da mu je uvijek posebno zadovoljstvo susresti se s "velikim svjetskim liderom i prijateljem RS"

Dodik i Putin. Platforma X

S. S.

prije 5 sati 2 minute

Predsjednik RS Milorad Dodik već nekoliko dana se nalazi u Rusiji, a jučer se u Kazanju sastao s prvim čovjekom Rusije Vladimirom Putinom.

Dodik je nakon sastanka poručio da mu je uvijek posebno zadovoljstvo susresti se s "velikim svjetskim liderom i prijateljem RS".

- Odnosi RS i Rusije su na nikad boljem nivou, čvrsto utemeljeni našim dobrim i prijateljskim vezama. Na sastanku je konstatovano da je BRIKS uspješna platforma koja daje nadu za svjetski mir i to će biti dobar putokaz za stabilizaciju svjetskih prilika. BRIKS nije protiv EU i RS će nastojati da se izbori za svoju poziciju u ovoj organizaciji.

S predsjednikom Putinom razgovarao sam i o završetku srpsko-ruskog hrama u Banjoj Luci, te jačanju turističkog potencijala između RS i Rusije. Rusija je zvanično četvrta ekonomija po MMF i to pokazuje da sankcije ne rade ono što oni žele. Nažalost, i nama uvode sankcije. Prije dva dana smo odbili zahtjev da se uvode vize za ruske građane, i mi to nećemo dozvoliti - naveo je Dodik.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.