OD 18. DO 20. OKTOBRA

U Sarajevu VII kongres inžinjera medicinske radiologije

Cilj kongresa je razmjena iskustava zdravstvenih profesionalaca iz oblasti radioloških tehnologija

Najavni plakat. Udruženje inžinjera medicinske radiologije Federacije Bosne i Hercegovine

FENA

prije 2 sata 52 minute

Udruženje inžinjera medicinske radiologije Federacije Bosne i Hercegovine upriličit će, u povodu obilježavanja 50 godina rada, VII kongresa koji će biti održan u periodu od 18. do 20. oktobra u Sarajevu.

Cilj kongresa je razmjena iskustava zdravstvenih profesionalaca iz oblasti radioloških tehnologija iz Bosne i Hercegovine i regiona s fokusom na isticanje potrebe za kontinuiranom edukacijom inženjera medicinske radiologije zbog stalnog napretka radioloških tehnologija i usklađivanja sa međunarodnim standardima.

Prema riječima predsjednika Udruženja diplomiranih inžinjera medicinske radiologije Federacije Bosne i Hercegovine Harisa Porobića, radiologija prolazi kroz značajne promjene, uključujući razvoj vještačke inteligencije i napredne aparature.

- Tehnološke inovacije omogućavaju rano otkrivanje bolesti i precizniju dijagnostiku. Kontinuirana edukacija inžinjera medicinske radiologije je ključna kako bismo pratili stalni napredak u toj oblasti. Takav pristup ne samo da unaprjeđuje kvalitet zdravstvenih usluga već doprinosi bržoj i preciznijoj dijagnostici, donoseći bolje ishode liječenja - navodi Porobić.

Kongres će okupiti članove strukovnih udruženja radioloških tehnologa i inžinjera medicinske radiologije iz Bosne i Hercegovine i susjednih zemalja, uključujući Srbiju, Crnu Goru, Sloveniju i Hrvatsku, najavljeno je. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.