VRŠI SE DOSTAVA HRANE

Gradski štab Grada Konjica konstantno rukovodi akcijama zaštite i spašavanja ljudi, volonteri pomažu u Jablanici

PVJ Konjic redovno vrši odvoz i distribuciju pitke vode na područjima pogođenih prirodnom nesrećom od 07-19 sati, navedeno je

Donja Jablanica. E. Tihak / Avaz

Meliha Smajkic

prije 15 sati 53 minute

Iz Operativnog centra civilne zaštite Hercegovačko-neretvanskog kantona i jutros su izvijestili o stanju na ugroženim područjima.

Gradski štab Grada Konjica, naveli su, konstantno rukovodi akcijama zaštite i spašavanja ljudi i materijalnih dobara na ugroženim područjima pogođenih prirodnom nesrećom.

- Građevinska operativa je bila angažovana na lokalitetima Seonica, Trusina, Buturović Polje, Goransko Polje. Angažovani svi raspoloživi resursi u akcijama zaštite i spašavanja. PVJ Konjic redovno vrši odvoz i distribuciju pitke vode na područjima pogođenih prirodnom nesrećom od 07-19 sati. Uspostavljena je električna energija u Barama, Džanićima, Donjem Čažnju, Jaseniku, Požetvi, Slavkovićima, Dobričevićima, Kostajnici, Bukovlju, dok struje i dalje nema struje u Gornjim i Donjim Višnjevicama, Raotićima, Budišnjoj Ravni, Ljesovini, Lukšijama - navedeno je.

Na području Jablanice snabdijevanje električnom energijom uspostavljeno je u svim naseljenim mjestima izuzev jednog dijela Donje Jablanice.

- Radnici Komunalnog preduzeća vrše popravke na vodovodnoj mreži u mjestima stradalim u poplavama kao i radnici BH Telecoma. Putne komunikacije na području općine Jablanica sa pojedinim naseljenim mjestima su u prekidu kao i sa susjednim općinama, a radi se na čišćenju puteva. Volonteri uz pomoć mašina rade na rasčišćavanju putnih komunikacija i objekata - stoji u izvještaju.

Također su naveli da domaće, kao i strane mašine i fizička lica uz angažman domaćih inženjera rade na održavanju svih lokalnih i nekategorisanih putnih pravaca i stambenih objekata. Uz pomoć mnogobrojnih volontera radi se na otklanjanju posljedica prouzrokovanih velikim vremenskim nepogodama.

Vrši se dostava hrane i lijekova stanovnicima na području općine.

Rješenjem Federalnog ministarstva prometa i komunikacija Mostar magistralna cesta M-17 u periodu od 19,00 sati do 07,00 sati otvorena je za odvijanje saobraćaja za sva vozila, dok će dok će saobraćaj za sva vozila biti obustavljen u vremenskom intervalu od 07,00 sati do 19,00 sati.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.