ZAHVALILI SVIM GRAĐANIMA

Crveni križ Grada Zenica privremeno obustavlja humanitarnu akciju za poplavljena područja

Sve prikupljene donacije do sada biće sutra transportovane na poplavljena područja

Crveni križ Grada Zenica. Fena

FENA

prije 2 sata 44 minute

Crveni križ Grada Zenica obavijestio je danas svoje sugrađane da privremeno s današnjim danom obustavljalju prikupljanje humanitarnih roba za stanovništvo gradova pogođenih prošlosedmičnim poplavama.

- Obavještavamo vas da Crveni križ Grada Zenica privremeno obustavlja prikupljanje humanitarnih roba za poplavljena područja u BiH. Sve prikupljene donacije do sada biće sutra transportovane na poplavljena područja, gdje će pomoći onima kojima je najpotrebnije. Ova odluka donesena je na osnovu procjene stanja na terenu i informacija dobijenih od kolega s lica mjesta - istakli su u svojoj objavi na društvenim mrežama.

Ujedno su zahvalili svim građanima, školama i firmama koje su se odazvale ovoj akciji, koju su započeli u subotu.

Posebno su zahvalili firmama i pojedincima koji su donirali kartonske kutije, ljepila, kabanice i rukavice, neophodne za sigurno pakovanje i distribuciju pomoći.

- Vaša nesebična podrška je od neprocjenjivog značaja. Pozivamo sve koji i dalje žele da pomognu da to učine pozivom na broj 17023 ili uplatom na namjenski račun Društva Crvenog krsta/križa BiH: 1340011130004680. O daljnjim aktivnostima i potrebama javnost ćemo pravovremeno obavijestiti - naveli su iz CKGZ-a.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.