PENN DENTAL MEDICINE

Velika čast: Dr. Muhamed Ajanović održao predavanje na jednom od najprestižnijih Univerziteta u SAD

Postao prvi profesor iz oblasti dentalne medicine iz BiH koji je održao predavanje u ovoj prestižnoj ustanovi

Ajanović: Velika čast - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
E. Ć.

prije 21 sat 21 minutu

Dekan Stomatološkog fakulteta u Sarajevu prof. dr. sc. Muhamed Ajanović održao je pozivno predavanje na Penn Dental Medicine, prestižnom Univerzitetu u Pensilvaniji, Sjedinjene Američke Države.

Time je postao prvi profesor iz oblasti dentalne medicine iz Bosne i Hercegovine koji je dobio priliku održati predavanje na ovoj prestižnoj ustanovi i čijem predavanju su dodijeljeni CE krediti koji se koriste za produženje licence doktora dentalne medicine u SAD.

Ovim je dodijeljeno ogromno priznanje Stomatološkom fakultetu s klinikama.

Ajanović: Održao predavanje uposlenicima fakulteta Penn Dental Medicine. Avaz

- Ovim predavanjem postignut je veliki uspjeh mene kao profesora, ali i u pozicioniranju Stomatološkog fakulteta. Sa Stomatološkim kliničkim centrom Univerziteta u Sarajevu su stvorene predispozicije za uspostavljanje institucionalne saradnje.

Sama činjenica da se radi o najstarijem Univerzitetu u SAD, kojeg je ustanovio Bendžamin Franklin te da je i danas pozicioniran kao jedan od pet najboljih univerziteta u Americi, dovoljno govori.

Tokom boravka na ovome prestižnom Univerzitetu dobio sam poziv za sve uposlenike fakulteta u akademakom zvanju da su dobro došli na usavršavanja, ali i za istraživačke projekte što ćemo itekako iskoristiti - poručio je prof. dr. sc. Muhamed Ajanović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.