PREMIJER DRŽAVE

Miloš Vučević za "Avaz": Srbija je u ovoj tragediji uz građane BiH, spremna na svaku vrstu pomoći

Ne tako davno i naša država je bila pogođena poplavama i pamtimo da je u tim teškim trenucima BiH bila uz nas, rekao je Vučević za "Avaz"

Miloš Vučević: Spremni smo pomoći. Avaz

Miralem  Aščić

prije 3 sata 24 minute

Miloš Vučević, premijer Srbije, rekao je danas u izjavi za "Avaz" da je Srbija  u ovoj tragediji uz građane BiH i spremna na svaku vrstu pomoći.

 - Ovo su veoma teški dani za BiH i opštine Jablanica, Konjic, Kiseljak, Fojnica i Kreševo, zbog nezabilježenih poplava i gubitka velikog broja ljudskih života. Srbija je u ovoj tragediji uz građane BiH, spremna na svaku vrstu pomoći koja je potrebna - rekao je Vučević za "Avaz".

Vučević je rekao da je Srbija ne zaboravlja pomoć BiH.

 - Ne tako davno i naša država je bila pogođena poplavama i pamtimo da je u tim teškim trenucima BiH bila uz nas. Gubitak ljudskih života je velika tragedija, prije svega za njihove porodice i ja im upućujem iskreno saučešće - kaže Vučević.

Podsjetimo, u stravičnim poplavama i klizištima koji su pogodili našu zemlju stradalo je desetine osoba, a mnogi se još vode kao nestali. Najteže je na području Jablanice i Buturović Polja gdje spasioci i dalje tragaju za preživjelim.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.