SARAJEVO

Održana sjednica Vijeća ministara BiH: Nastavlja se dijalog BiH s EU na nivou pododbora

Delegacije Bosne i Hercegovine i Evropske komisije razgovarat će o digitalnoj tranziciji, razvoju audiovizualne politike i medija

Vijeće ministara BiH. Fena

S. S.

prije 2 sata 40 minuta

Vijeće ministara, na prijedlog Direkcije za europske integracije, usvojilo je Informaciju o održavanju osmog sastanka Pododbora za inovacije, informacijsko društvo i socijalnu politiku između Europske unije i Bosne i Hercegovine, koji će biti održan 22. oktobra u Briselu.

Direkcija za evropske integracije Vijeća ministara Bosne i Hercegovine će u saradnji s nadležnim institucijama u Bosni i Hercegovini i nadležnim službama Evropske komisije provesti nužne aktivnosti za održavanje osmog sastanka Pododbora za inovacije, informacijsko društvo i socijalnu politiku između Evropske unije i Bosne i Hercegovine.

Delegacije Bosne i Hercegovine i Evropske komisije razgovarat će o digitalnoj tranziciji, razvoju audiovizualne politike i medija, zapošljavanju i socijalnoj politici, obrazovanju, kulturi, istraživanju i inovacijama te ostvarenom napretku u ovim oblastima između dva sastanka.  

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.