POJAVIO SE I SNIMAK

PDA: Aktivista SDA napao našeg člana u Banovićima, oštećeno jedno vozilo prilikom polaska na predizborni skup

Do napada je došlo jer su navedeni aktivisti SDA urgirali da se isključi struja koja je bila potrebna za održavanje skupa, navode iz PDA

Napadnut član PDA. Screenshot

S. S.

prije 4 sata 41 minutu

Da su pozivi na mir aktuelnog načelnika Bege Gutića, tek predstava za javnost i jeftini populizam koji koristi na svojim predizbornim skupovima, prozivajuci svoje političke oponente dok u realnosti njegove metode su drugačije, saopćili su iz PDA.

- Naime, prilikom organiziranja današnjeg skupa (op.a. jučerašnjeg), aktivista SDA je fizički napao našeg člana i čovjeka iz organizacije predizbornih skupova Pokreta demokratske akcije, Mevludina Salanovića. Do napada je došlo jer su navedeni aktivisti SDA urgirali da se isključi struja koja je bila potrebna za održavanje skupa, iako je Izbornim zakonom zagartovan podjednak tretman svih političkih subjekata prilikom obavljanja predizbornih aktivnosti. Pored navedenog fizičkog napada, koji je uredno prijavljen nadležnim organima, također prilikom polaska na predizborni skup u MZ Seona, iz nepoznatog pravca, bačena stijena na jedno vozilo u pokretu prilikom čega je razbijena šofer šajba.

Iz Pokreta demokratske akcije ponovo pozivamo na mir i dostojanstvo prilikom odvijanja predizbornih i izbornih aktivnosti. Do 6. oktobra ostalo je jos 10 dana, kada bi građani općine Banovići trebali odabrati svog novog načelnika koji će ih predstavljati i zastupati njihove interese na način na koji to naša Općina i zaslužuje - naveli su iz PDA.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.