POTVRĐENO ZA "AVAZ"

Zakazano ročište: Tužilaštvo BiH traži mjere zabrane za optuženog Denisa Stojnića

Pomoću iskaznice OSA-e uzeo 94.000 maraka, tvrdi Tužilaštvo BiH

Avaz

M. Aš.

prije 2 dana

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine podiglo je jučer optužnicu protiv Denisa Stojnića zbog korištenja počasne iskaznice Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA) BiH.

- Optuženi se tereti da je, tokom 2021. i 2022. godine, koristeći počasnu iskaznicu OSA-e BiH, kao i svoje u javnosti i na društvenim mrežama eksponirane česte kontakte s nekadašnjim direktorom OSA-e BiH Osmanom Mehmedagićem, od tri osobe zahtijevao i primio novčane iznose od 20.000 KM, 25.000 eura i 24.000 KM - saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Optuženi je novčane iznose zahtijevao i primio kako bi iskoristio svoj utjecaj i položaj te posredovao da se navedenim osobama ukinu izrečene mjere o postojanju sigurnosne smetnje za pristup tajnim podacima, odnosno mjere kojima su proglašeni prijetnjom po nacionalnu sigurnost, prijetnjom za javni poredak, javni red i mir ili sigurnost Bosne i Hercegovine, te im je prijetilo protjerivanje iz BiH.

U petak je u Sudu BiH zakazano ročište, po prijedlogu Tužilaštva BiH da se Stojniću produže mjere zabrane.

Ova informacija potvrđena je za "Avaz" iz Suda BiH.

 - U krivičnom predmetu protiv optuženog Denisa Stojnića, zakazano je ročište povodom prijedloga TBiH za produženje mjera zabrane optuženom nakon potvrđivanja optužnice - rečeno je iz Suda BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.