NIŠTA NIJE PRIJAVLJENO

"Avaz" saznaje: Na računu Berilove supruge pronađeno više stotina hiljada KM, šta je sakrio Ibro?!

Novac pronađen i na računu Edine Džigal, ali i Adisa Mulaosmanovića

S pretresa u zgradi Općine Trnovo. Avaz

M. Aš.

5.8.2024

Na području Kantona Sarajevo se od jutarnjih sati provodi akcija "Incitat", u sklopu koje se vrše pretresi na 12 lokacija.

Pripadnici Državne agencije za istragu i zaštitu (SIPA) vrše pretrese i u zgradi Općine Trnovo. Podsjećamo, načelnik Općine Trnovo Ibro Berilo jedan je od osumnjičenih.

Među osumnjičenima su još Nermin Demirović, bivši direktor "Sarajevo-šuma", Adis Mulaosmanović, vlasnik kompanije "LOK-PIL Trnovo", Nađa Milišić, pomoćnica rukovodioca za geodetske imovinsko-pravne poslove Općine Trnovo i još jedna osoba. Među osumnjičenima je i Edina Džigal.

Kako je ranije navedeno iz SIPA-e i Kantonalnog tužilaštva, pretresi se vrše zbog postojanja osnova sumnje da su počinjena krivična djela idruživanje radi činjenja krivičnih djela, zloupotreba položaja ili ovlaštenja i pranje novca.

"Avaz" saznaje da je SIPA na računima osumnjičenih, među kojima su Edina Džigal, ali  i Adis Mulaosmanović i Berilova supruga pronašla više stotine hiljada maraka koje nisu prijavljene Uredu za borbu protiv korupcije.

Osim toga, sumnja se da Berilo nije prijavio svu imovinu. Čeka ga sudbina Ibre Hadžibajrića, optuženog bivšeg načelnika Općine Stari Grad.

U imovinskom kartonu kojeg je prijavio prilikom izbora za načelnika Općine 2020. godine, Berilo je prijavio da je primio platu u iznosu od 41.621 KM i honorar od 20.000 KM.

Osim toga, prijavio je da posjeduje dvije kuće kroz naslijeđeno suvlasništvo u vrijednosti od 250.000 KM, te zemljište u vrijednosti od 500.000 KM.

Međutim, šta nije prijavio. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.