NASTAVAK AKTIVNOSTI

U Zenici uništeno osam vozila: Oduzeta rješenjima sudova

Vozila su oduzeta od višestrukih povratnika u činjenju težih prekršaja u saobraćaju

Uništavanje vozila - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+5
S. S.

21.7.2024

Po pravosnažnim rješenjima nadležnih sudova uništeno 8 oduzetih vozila

U Zenici su u toku ove sedmice u krugu ovlaštene firme "Dilaver company" provedene aktivnosti Komisije za uništenje putničkih motornih vozila, kojom prilikom je uništeno osam vozila, a koja mjera je naložena pravosnažnim rješenjima općinskih sudova u Zeničko-dobojskom kantonu.

Radi se o vozilima koja su u ranijem periodu policijski službenici Uprave policije Zeničko-dobojskog kantona oduzeli od višestrukih povratnika u činjenju težih prekršaja u saobraćaju, odnosno onih vozača koji su bahatom i opasnom vožnjom ugrožavali druge učesnike u saobraćaju, dovodili u opasnost živote ljudi i njihovu imovinu. Na lokaciji za deponovanje oduzetih vozila trenutno se nalazi veći broj vozila, čija dalja sudbina će biti naložena rješenjima nadležnih općinskih sudova.

- Koristimo priliku da pozovemo građane, sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajne propise kako bi prvenstveno sačuvali svoje živote, a potom i živote i imovinu drugih građana, te kako se ne bi suočili sa posljedicama oduzimanja i uništenja vozila - poručili su iz MUP-a ZDK.

U narednom periodu Uprava policije će u cilju unapređenja stanja u oblasti sigurnosti saobraćaja na putevima u Zeničko-dobojskom kantonu nastaviti sa pojačnim akitvnostima i u svim slučajevima kada su ispunjeni zakonski uslovi od nesavjesnih vozača oduzimati motorna vozila.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.