AVAZOV INTERVJU

Mijatović: Ovo su počasni krugovi Milorada Dodika, on je sopstvenu djecu doveo u problem

Ovo je ministru Mijatoviću prvi intervju za jedan medij nakon tragedije koja je pogodila njegovu porodicu prije mjesec dana

Vojin Mijatović. Avaz TV

prije 3 dana

Vojin Mijatović, federalni ministar razvoja, poduzetništva i obrta i potpredsjednik SDP-a gostovao je u novom "Avazovom" intervjuu. 

Ovo je ministru Mijatoviću prvi intervju za jedan medij nakon tragedije koja je pogodila njegovu porodicu prije mjesec dana, kada je u Beogradu ubijen njegov mlađi brat Đorđe. 

U ovom tekstu, u direktnom prijenosu pratite najzanimljivije izjave iz intervjua. 

2' - Život ide dalje. Trebali bismo svi da pokušamo da pravimo malo bolje društvo, da imamo bolju svakodnevnicu. Iskreno se nadam da će moj brat biti posljednja žrtva. 

4' - Krivični zakon i u Srbiji i u BiH propisuje kaznu do 10 godina zatvora za ovakvo djelo. Nažalost, ova priča kada su u školama dobri đaci postali nepopularni a loši popuplarni je sve nešto što nam nosi 21. vijek. 

5' - U bratov grob sam spustio zastavu BiH. Otac nas je odgajao da je BiH naša domovina i to je tako. 

8' - Cilj nam je da sačuvamo radna mjesta. Dižemo transparentnost rada. Ova Vlada će nakon svog mandata ostaviti uspostavljen sistem. 

10' - Boli me uvo, šta je Dodik tri puta dnevno lupio, ne moram na svaku da odgovaram. 

11' - Opozicija prvo treba da se navikne da je opozicija. Fadil Novalić je presuđeni kriminalac zbog zloupotrebe položaja, u najcrnjem periodu je zloupotrijebio sredstva građana. Sud BiH je presudio i on je presuđeni kriminalac u zatvoru. Tačka. 

14' - Mi moramo da radimo u svom punom kapacitetu. 

15' - Minimalna plata 1.000 KM, je najvažnija stavka ove Vlade. 

18' - Plan je da prije neke pauze parlamenta uputimo set fiskalnih zakona. Vidim da skiče ovi iz SDA i DF-a. 

21' - Mejnstrim kod Srba je da ne treba voljeti BiH, a mejnstrim kod Bošnjaka je da samo oni imaju pravo na BiH. Ja sam u Banjoj Luci mogao živjeti pod skutima Milorada Dodika i bilo bi mi super. Ja sam podigao zastavu BiH. 

24' - Dodik duboko vjeruje "ma mi pregazimo Ameriku, šta nas briga". On duboko vjeruje da su nama Rusi prijatelji. Bit će strašno razočarenje, nažalost po građane koji žive u RS. 

27' - Srbi i Bošnjaci su skloni mitomanijama. Ostali su mnogo pametniji na Balkanu, nemaju tih zabluda. 

28' - Ovo su počasni krugovi Milorada Dodika, on je sopstvenu djecu doveo u problem.

29' - Imamo pojavu cirkuzanata u oba entiteta. To je tek loše po ovo društvo. 

32' - Da li je SDP spreman da ima predsjednika nebošnjaka, vidjet ćemo. Ne želim da uništavam SDP. Moramo napraviti žestoku smjenu generacija. 

35' - Ova Vlada će izdržati do kraja mandata. 

Intervju sa Vojinom Mijatovićem možete slušati i na streaming platformama: Spotify, Apple Podcast, Deezer, Google Podcasts, Soundcloud i Patreon.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.