MUBAREK MJESEC

Brojne ramazanske aktivnosti u MIZ Doboj

Ono što je nama posebna radost je što smo poslije rata sagradili sve porušene džamije, što se sa njih čuju ezani, rekao nam je Ibrahim ef. Halilović

Brojne ramazanske aktivnosti. H. Čalić

H. Čalić

1.4.2023

Muslimani u gradu Doboj koji leži na tri rijeke, Bosni, Spreči i Usori, nekadašnjoj najvećoj željezničkoj raskrsnici u našoj zemlji, sa posebnim ushićenjem dočekali su mjesec ramazan, svoga najdražeg gosta.

Poseban osjećaj postiti

Ramazan je svugdje dobro i rado došao period, ali htjeli mi to priznati ili ne, poseban je osjećaj postiti ramazan i Bajram dočekati u povratničkim mjestima. Svjedočio nam je to večeras uoči iftara i teravih-namaza Ibrahim ef. Halilović, glavnim imam MIZ Doboj.

- Ono što je nama posebna radost je što smo poslije rata sagradili sve porušene džamije, što se sa njih čuju ezani, što su džamije dosta popunjene. Od Sjenine, Grapske, Sjenine Rijeke, Bukovičkih Čivčija, Suhog Polja, Prijeda, Ševalija, Orašja, Čaira, Miljkovca, Plana Alibegovaca (RS), pa do nekoliko džemata u Doboj Jugu i Doboj Istoku. Kad to vidimo, srcne nam je puo, pa smo se i mi u MIZ potrudii i pripremili dosta ramazanskih aktivnosti, da upotpunimo naše radosti - riječi su ef. Halilovića.

Savremeni Islamski centar u Doboju

Sa ponosom glavni imam pokazuje nam savremeni nedavno sagrađani Islamski centar u Doboju, sa svim potrebnim sadržajima i u njemu se realiziraju razne ramazanske manifestacije, Ramazanske večeri uz predavanja i prigodan program, uz ilahije i kaside. Već 13. maja ove godine Islamski centar svečano će biti otvoren i u Doboj Jugu, a očekuje se prisustvo hiljada ljudi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.