"ZABORAVIO"

Dokumenti demantovali Komšića: Govorio da ga Osmorka nije zvala da bude dio većine, a poziv od Nikšića dobio u oktobru

Smatram važnim napomenuti da je tekst, pored tebe, dostavljen i predsjednicima NS, NiP, NES, BHI-KF, PDA, SZNG, SBiH, napisao je Nikšić tada Komšiću

Armin Durgut / PIXSELL

S. Spahić

18.1.2023

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić u prethodnih nekoliko dana je u više navrata govorio da ga niko iz Osmorke nije pozvao da bude dio vlasti na državnom nivou.

- Osmorka nas nije zvala da idemo u priču sa njima, jedino je Semir Efendić izrazio želju - kazao je Komšić na Face televiziji.

Prije skoro tri mjeseca

Ipak, službeni dokumenti su demantovali Željka Komšića.

Naime, SDP je Željku Komšiću još 27.10. 2022. godine poslao Prijedlog teksta Sporazuma o formiranju parlamentarnih većina na svim nivoima te pozvali ih da daju sugestije i primjedbe na tekst, kako bi on išao na dalje usaglašavanje u što kraćem roku.

- Poštovani predsjedničke gdine Komšić, kako smo razgovarali u ovom postizbornom periodu uradili smo prijedlog teksta Sporazuma o formiranju parlamentarnih većina na svim nivoima. U prilogu ovog akta dostavljam tekst Sporazuma.

Sugestije i primjedbe

Naravno da možeš dostaviti i određene sugestije i primjedbe na tekst kako bi ga dalje usaglašavali. Ako nemaš primjedbi onda te molim da dostaviš svoju saglasnost kako bi mogli organizirati potpisivanje Sporazuma u najkraćem roku.

Smatram važnim napomenuti da je tekst, pored tebe, dostavljen i predsjednicima NS, NiP, NES, BHI-KF, PDA, SZNG, SBiH - napisao je Nikšić tada Komšiću.

Poziv Željku Komšiću. Avaz

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.