ČLAN PREDSJEDNIŠTVA BIH

Bećirović se sastao sa ambasadorom Pakistana: Obostrani interes za unaprijeđenje saradnje

Sagovornici su naglasili obostrani interes za unapređenje saradnje Bosne i Hercegovine i Islamske Republike Pakistan, posebno na ekonomskom planu

Raom i Bećirović. PREDSJEDNIŠTVO BIH

A. O.

9.12.2022

Član Predsjedništva BiH Denis Bećirović održao je sastanak sa ambasadorom Islamske Republike Pakistan Aktarom Jamilom Raom (Akhtarom), na kojem je razgovarano o odnosima dvije države.

Sagovornici su naglasili obostrani interes za unaprijeđenje saradnje Bosne i Hercegovine i Islamske Republike Pakistan, posebno na ekonomskom planu. Istaknuto je kako potencijal za produbljivanje saradnje, između ostalog, postoji u sektorima prehrambeno-prerađivačke industrije, proizvodnje hrane i vode, metalurgije, rudarstva, auto i elektroindustrije, zatim u papirnoj i naftnoprerađivačkoj industriji, energetici, kao i u tekstilnoj i kožnoj industriji.

Član Predsjedništva BiH Bećirović istaknuo je važnost nastavka organizacije susreta privrednika i investitora dvije zemlje, kao i ubrzanije rješavanje prijedloga sporazuma između dvije države čija je procedura zaključivanja u toku. Također, na sastanku je razgovarano i o odnosima Pakistana sa susjednim državama. 

Ambasador Rao je rekao da njegova država ostaje privržena dobrim odnosima sa Bosnom i Hercegovinom.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.