ČLAN BUNDESTAGA

Juratović: Neke kolege stalno zabijaju nož u leđa Šmitu

Kao što smo odlučili prije nekoliko sedmica, umjesto pružanja podrške politički insceniranim demonstracijama protiv Šmita koje su zloupotrijebili nacionalisti, poručio je Juratović

Šmit i Juratović. TWITTER

A. O.

29.7.2022

Član njemačkog Bundestaga Josip Juratović izjavio je da je zgrožen kako neke kolege stalno zabijaju nož u leđa visokom predstavniku BiH.

Naime, on je komentirao postupke kolega koji su dali jasan stav o nametanju izmjena Izbornog zakona BiH.

- Zgrožen sam kako neke kolege stalno zabijaju nož u leđa visokom predstavniku u BiH Kristijanu Šmitu (Christianu Schmidtu). I to uprkos činjenici da on korektno radi svoj posao tjerajući korumpirane političare u BiH da konačno urade svoj posao kako bi BiH kao država ponovo funkcionirala - napisao je Juratović na Twitteru.

Naime, on smatra da solidarnost njegovih kolega treba nedvosmisleno pripadati Šmitu i "antinacionalističkim snagama".


Objava na Twitteru. PRINTSCREEN

- Kao što smo odlučili prije nekoliko sedmica, umjesto pružanja podrške politički insceniranim demonstracijama protiv Šmita koje su zloupotrijebili nacionalisti - poručio je Juratović.

Prije nametanja samo tehničke izmjene Izbornog zakona, predsjedavajući Odbora za vanksku politiku Parlamenta Njemačke Mihael Rot (Michael Roth) suprotstavio se izmjenama smatrajući da BiH treba novi zakon kojim država neće biti etnički podijeljena.

Zastupnik CDU-a u Bundestagu Mihael Brend (Michael Brand), kazao je da je Šmitova akcija neposredno pred izbore, nanijela ozbiljnu štetu čime je uveliko izgubio povjerenje.




Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.