ISTRAGA PRI KRAJU

Tužilaštvo KS čeka Savu Marinkovića, Macanovog kuma: Ko je zapravo pucao u sarajevske policajce

Istražitelji i tužioci već mjesecima provjeravaju ove navode s ciljem da se rasvijetli događaj i konačno podigne optužnica

Alipašino Polje: Govori li Macan istinu. Avaz

Piše: M. Aš.

30.5.2022

Tužilaštvo Kantona Sarajevo privodi kraju istragu o ubistvu sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića, koje se desilo 2018. godine na Alipašinom Polju.

Na ovaj način, konačno bi se, nakon skoro četiri godine, trebala staviti tačka na mučki događaj koji je potresao kompletnu državu.

Međutim, bez Save Marinkovića, koji se nalazi u zatvoru u Njemačkoj, a koji bi navodno uskoro trebao stići u BiH, teško je provjeriti iskaz Aleksandra Macana, koji je tužiocima rekao da je Sava pucao u Šehovića i Vujinovića.


Macan i Sava: Ko laže kum ili mladoženja. Avaz

Istražitelji i tužioci već mjesecima provjeravaju ove navode s ciljem da se rasvijetli događaj i konačno podigne optužnica. Otežavajuća okolnost je što trećeosumnjičeni Marko Trifković Žižan, koji je u pritvoru, ne sarađuje i šuti kao zaliven.

Ključan je ipak Marinković, koji je, kako stvari stoje, sada u ekstradicionom pritvoru, ali je izrazio želju za dolaskom.

Pokušava se tačno utvrditi ko je povukao obarač. Njegov dolazak puno bi toga riješio jer vrijeme curi i Tužilaštvu KS.

Ali, za sada je upitno kada će Marinković tačno doći i šta će reži tužiocima. Navodno, Njemačka traži garancije za njegov dolazak.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.