PREDSJEDNIK NIP-A

Konaković: Rusija koči napredak BiH, a ruski plaćenik i Šulićev šef slijepo izvršava naređenja iz Moskve

Mi Bošnjaci pamtimo ruski narod prije svega po dobrovoljcima u BiH koji su činili zločine, pljačkali i ubijali tokom agresije na našu zemlju, kazao je Konaković

Elmedin Konaković i Denis Šulić. Avaz

E. Ć.

19.4.2022

Predsjednik Naroda i pravde Elmedin Konaković reagirao je na izjavu potpredsjednika Narodne skupštine RS Denisa Šulića koji je, nakon sastanka sa ruskim ambasadorom u BiH Igorom Kalabuhovom, rekao da su "veze našeg i ruskog naroda toliko duboke da su neraskidive".

- Mi Bošnjaci pamtimo ruski narod prije svega po dobrovoljcima u BiH koji su činili zločine, pljačkali i ubijali tokom agresije na našu zemlju. Nikakvih tu veza nema - rekao je Konaković.

Naveo je da Milorad Dodik slijepo izvršava naređenja iz Moskve.

- Svjedočimo da ruski narod i Rusija u našoj domovini čine sve što mogu kako bi zaustavili njen napredak i da ruski plaćenik, Šulićev šef slijepo izvršava naređenja iz Moskve. Nesmotrena izjava Bošnjaka Šulića ili potvrda da je pripadnost našem narodu samo prevara kako bi uživao u funkciji?

Realnije je ovo drugo jer su ljudi poput Šulića zbog pozicije spremni odreći se svog stvarnog identiteta i pripadnosti, svoje tradicije, čak i vjere - poručio je Konaković.

Konakovićeva objava na Facebooku. Screenshot

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.