KRATKO PROKOMENTIRAO

Komšić: Između toga da odstupi ili postupi Šmit izabrao prvo, nije dovoljno

Mora poništiti sve antiustavne zakone, a ne samo antiustavni zakon o nepokretnoj imovini RS, istakao je član Predsjedništva BiH

Željko Komšić. Arhiva

H. J. I.

12.4.2022

- Između toga da postupi ili odstupi, Šmit je ipak odabrao da postupi, iako to nije dovoljno, jer mora poništiti sve antiustavne zakone, a ne samo antiustavni zakon o nepokretnoj imovini RS - kratko je prokomentirao Željko Komšić, član Predsjedništva BiH odluku koju je donio visoki predstavnik BiH Kristijan Šmit (Christian Schmidt) da suspenduje Zakon o nepokretnoj imovini koji treba stupiti na snagu u RS.

Podsjećamo, visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini donio je odluku da suspenduje Zakon o nepokretnoj imovini koji treba stupiti na snagu u RS.


- Suspendovao sam primjenu Zakon do ocjene Ustavnog suda kako bi se izbjegle negativne pravne reprekusije za građane i potencijalne investitore. Danas proširujem i zabranu raspolaganja državnom imovinom kako bi je uskladio s odlukama Ustavnog suda. Ovom odlukom jasno se daje do znanja da samo država Bosna i Hercegovina može raspolagati državnom imovinom odnosno uređivati vlasništvo nad državnom imovinom, što se primjenjuje na sve nivoe vlasti u BiH - rekao je Šmit.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.