PREDSJEDNIK SBB-A

Radončić: Šta će "principijelni" građani sa najrigidnijim nacionalnim strankama u vlasti

Poznati repertoar višegodišnjih ponovljenih SDA uvreda na moj račun, zapjenušani političar će imati prilike dokazivati na redovnom sudu

H. J. I.

5.4.2022

Radončić: Očigledno, "građani" svoja uvjerenja zapaljivo i energično brane samo u vrijeme izbornih kampanja i dok se ne otvore kapije vlasti. Avaz

Fahrudin Radončić, predsjednik SBB-a oglasio se na Instagramu.

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

- Moja izjava zagrebačkom "Večenjem listu" da Bošnjaci ne trebaju birati predstavnike hrvatskog naroda, što su uostalom javno rekle i mnoge druge bošnjačke relevantne političke i vjerske ličnosti, izazvala je očekivanu cenzura-reakciju pojedinih visokih funkcionera DF-a.

Poznati repertoar višegodišnjih ponovljenih SDA uvreda na moj račun, zapjenušani političar će imati prilike dokazivati na redovnom sudu.

Ali, ovdje je mnogo važnije nešto drugo: Političare DF-a koji javno i legitimno govore da "može samo građanska i nikakva druga BiH", treba upitati: A, šta će onda oni u vlasti, čak i u Vijeću ministara BiH, baš sa tri najrigidnije nacionalne stranke - SNSD-om, HDZ-om i SDA-om?

Očigledno, "građani" svoja uvjerenja zapaljivo i energično brane samo u vrijeme izbornih kampanja i dok se ne otvore kapije vlasti - napisao je Radončić. 

Objava Radončića na Instagramu. Screenshot

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.