NAKON DVOGODIŠNJE PAUZE

Počinje 23. Međunarodni sajam privrede u Mostaru

Ceremonija otvaranja počet će u 11 sati

Mostarski sajam traje od 5. do 9 aprila. Arhiv

A. Č. / Fena

5.4.2022

Nakon dvogodišnje pauze zbog pandemije koronavirusa, danas u Mostaru počinje 23. Međunarodni sajam privrede.

Ceremonija otvaranja počet će u 11 sati, a prisutnima će se obratiti te uputiti riječi dobrodošlice direktorica Mostarskog sajma Dalfina Bošnjak, gradonačelnik Mostara Mario Kordić, predsjednik Vlade Federacije BiH Fadil Novalić, predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija, predsjednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić, premijer Republike Hrvatske Andrej Plenković te ministar vanjskih poslova i trgovine Mađarske Peter Sijarto (Szijjarto) koji će sajam proglasiti otvorenim.

Svečanost će svojim nastupima obogatiti i ženske klape Lira iz Mostara i Mađarske folklorne glazbe - Szalonna band, potvrdili su ranije za Fenu iz Mostarskog sajma.

Nakon govora ministra Sijarta delegacije će obići sajamski izložbeni prostor gdje će prisustvovati svečanom otvaranju Nacionalnog štanda zemlje partnera Mađarske.

Mostarski sajam traje od 5. do 9 aprila, a predstavit će se izlagači iz cijeloga svijeta, od kojih su tradicionalno najzastupljeniji oni iz Hrvatske, Srbije, Italije, Austrije, Kine, Mađarske, Slovačke, Turske.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.