NA SNAZI DO 15. JANUARA

U RS i za praznike zabranjena okupljanja i muzika uživo dok će ugostiteljski objekti raditi i dalje do 22 sata

To znači da su zabranjena sva javna okupljanja u grupama većim od 50 lica, muzika uživo u ugostiteljskim objektima za smještaj, ishranu i piće, kao i sva privatna okupljanja u grupama većim od 10 lica

Republički štab zasjedao danas. Arhiv

N. Aj.

21.12.2020

Štab za vanredne situacije Republike Srpsle održao je danas 65. sjednicu kojom je predsjedavao Radovan Višković. Sve postojeće mjere su produžene do 15. januara naredne godine.

To znači da su zabranjena sva javna okupljanja u grupama većim od 50 lica, muzika uživo u ugostiteljskim objektima za smještaj, ishranu i piće, kao i sva privatna okupljanja u grupama većim od 10 lica kao što su svadbe, krštenja, rođendani, proslave i drugi porodični skupovi slične prirode.

Osim toga, radno vrijeme ugostiteljskih objekata ostaje od 6 do 22 sata.

- Do 15. januara 2020. godine ograničava se radno vrijeme u periodu od 6 do 22 sata svim vrstama ugostiteljskih objekata za ishranu i piće bez obzira posluju li samostalno ili u okviru drugih objekata u kojima se obavlja privredna djelatnost, benzinske stanice, objekti za smještaj i slično, kao i priređivačima igara na sreću, kladionice, automat klubovi, kazina, tombole i slično - saopćeno je danas.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.