INOVATIVNA FOTOGRAFIJA

Radončić: Naš je Lukašenko, poput Frankenštajna, sastavljen od nekoliko totalitarista i njihovih (para)državnih struktura

Predsjednik SBB-a inovativnom fotografijom upozorio na izbornu krađu

Fahrudin Radončić, predsjednik SBB-a. Avaz

Piše: D. H.

16.10.2020

Fahrudin Radončić, predsjednik Saveza za bolju budućnost BiH, povodom početka izborne kampanje je inovativnom fotografijom i popratnim tekstom na Instagramu upozorio na opasnost od izborne krađe.

Njegov status prenosimo u cijelosti:

- Prvi dan izborne kampanje izaziva dvojako osjećanje. Prvo bi trebalo biti osjećanje da se bliži izborni dan, kao praznik demokratije, kada birači svojom neupitnom voljom određuju sudbinu lokalnih politika i političara.

Ali dosadašnje iskustvo brutalnih izbornih krađa, kada se voljom bahatih višedecenijskih lopuža mrtvi “bude” da glasaju, poništavaju stotine hiljada ispravnih glasova, obavještajna služba aktivno sudjeluje u krađi, kada se mijenja više hiljada neovisnih članova biračkih odbora i na njihova mjesta istu predizbornu noć postavljaju stranački aktivisti (a CIK neodgovorno sve to prešuti), ponovo dokazuje da se sprema falsificiranje izborne volje građana.

Najnovija afera, s više desetina hiljada izmišljenih glasača iz inozemstva, dokaz je kontinuiteta koji od Bosne i Hercegovine čini državu višedecenijske totalitarne izborne krađe i poništavanja volje glasača.

Razlika između nas i Bjelorusije je samo u tome što je naš Lukašenko, poput Frankenštajna, sastavljen od nekoliko totalitarista i njihovih (para)državnih struktura.

I, dodatno, međunarodna zajednica ovdje nema isti kriterij sankcija naših diktatora i njihovih izbornih krađa.

Predstojeće izbore, ipak, vidim kao zadnji lopovluk koji će im, baš zbog drugačijeg odnosa međunarodne zajednice i građana, ovoga puta biti samo Pirova pobjeda i početak neminovnog kraja trodecenijskog jalovog vladanja i sveukupnog zaostatka bh. države i društva.

Da bi se to dogodilo, pozivam sve glasače da, nezavisno od političke opcije, obavezno izađu na glasanje, obave građansku dužnost i sve nepravilnosti prijave policiji, međunarodnim posmatračima i nadležnim tužilaštvima.

CIK je, nažalost, zbog nelegalnog načina izbora njenih članova iz stranačkih kabineta SDA, SDS-a i DF-a, izgubljena teritorija za liderstvo u poštenim izborima.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.