KANTON SARAJEVO

Kamočaji kritizirao rad Službe za zapošljavanje, oni mu zaprijetili otkazom

Iz Službe kažu da Kamočaji od sebe pravi žrtvu, zloupotrebljava bolovanje i iznosi neistine u javnost

Igor Kamočaji. Arhiv

Avaz.ba

26.8.2020

Šef izbornog štaba Socijaldemokrata BiH Igor Kamočaji i nosilac liste za Općinsko vijeće Novo Sarajevo za Direktno.ba govorio je o nezakonitostima u radu Službe za zapošljavanje KS na čijem čelu je i sam bio jedno vrijeme.

Kazao je da mu se prijeti otkazom u Službi, gdje je zaposlen, zbog iznošenja javnih podataka i stavova "o radu i neradu ustanove koja ima i najodgovorniju društvenu obavezu posebno prema svim nezaposlenim".

- Nepojmljivo je da se na taj način vrši pritisak, na određen naći i da se ne govori u 21. vijeku. Svjedočimo da je više od pola godine prošlo, a da nije donesen niti jedan program poticaja za zapošljavanje u Kantonu Sarajevo, gdje je na evidenciji registrovano skoro 64.000 nezaposlenih osoba. Novac za program i oporavak iz ove situacije postoji, ali niko se ovim problemom ne bavi - rekao je Kamočaji.

Na ove navode reagirali su iz Službe za zapošljavanje na čelu s direktoricom Edinom Ljubuškić navodeći da Kamočaji od sebe pravi žrtvu, zloupotrebljava bolovanje i iznosi neistine u javnost.

Ističu da pod plaštom stranke Kamočaji izdaje saopćenja te nekorektno baca neopravdanu ljagu na rad ove institucije. Ističu da je u zadnja dva mjeseca samo dva dana bio na poslu. Napominju i da je Kamočaji imao priluku da utiče na raspisivanje programa jer je bio ovlašten da mijenja prethodnog direktora Službe, ali da je većinu tog vremena proveo na bolovanju ili godišnjem odmoru.

U reakciji iz Službe, između ostalog, ističu, da što se tiče prijetnji otkazom, Kamočaji svoja prava može zaštititi pred sudom ali i da je svoje pravo na bolovanje zloupotrijebio.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.