SJEDNICA DOMA NARODA

Sarajlić: Budžet će biti usvojen u različitom tekstu, a za to je potrebno još vremena

Komisija za finansije i budžet koja trenutno zasjeda će vjerovatno konstatovati prisutne amandmane, neke će prihvatiti, neke će odbiti, kaže Sarajlić

Sjednica Doma naroda Parlamenta BiH. M. Kadrić

Piše: E. Halimić / Avaz.ba

21.7.2020

Državni budžet bit će usvojen na Domu naroda Parlamenta BiH, ali u drukčijem tekstu od onog koji je usvojen u Predstavničkom domu, kazao je delegat u Domu naroda Asim Sarajlić (SDA).

- Komisija za finansije i budžet koja trenutno zasjeda će vjerovatno konstatovati prisutne amandmane, neke će prihvatiti, neke će odbiti. Potom dolazimo do drugog čitanja i voljom većine neki amandmani će se nametnuti tako da nećemo imati isti tekst kakav je usvojio Zastupnički dom – smatra Sarajlić.

Prema njegovim riječima, nakon toga formirat će se komisija za usaglašavanje teksta budžeta i po hitnoj proceduri dogovarati zajednički prijedlog oba doma.

- Ukoliko budu imali zajednički prijedlog, onda će ponovo morati oba doma da zasjedaju – pojasnio je Sarajlić.

Sjednica Doma naroda Parlamenta BiH. M. Kadrić

Poručio je kako je očigledno da koalicija SDA, SNSD-a i HDZ-a funkcioniše od slučaja do slučaja i da se radi na kupovini vremena. 

Navodi kako će se u javnosti nastojati stvoriti dojam da se sve radi da izbori budu održani.

- Onaj koji ne prihvata CIK i onaj koji je pokušava srušiti na razne načine je, po meni, Dragan Čović i HDZ - zaključio je Sarajlić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.