SARAJEVO

Konaković: Dešava se kao kada utopljeniku pokušavate dati vještačko disanje

FBiH nema fiskalni kapacitet, već kapacitet zaduživanja, kazao je

Elmedin Konaković. Fena

Avaz.ba

4.5.2020

Elmedin Konaković, delegat u Domu naroda Parlamenta FBiH, kazao je da je federalni premijer Fadil Novalić u svom današnjem izlaganju priznao da FBiH nema fiskalni kapacitet, već samo kapacitet zaduživanja.

- Prvo je govorio da se radi o prvom koraku mjera, neki oblik života. Dešava se kao kada utopljeniku, nakon što je osam minuta pod vodom, pokušavate dati vještačko disanje - kazao je Konaković.

Elmedin Konaković. Fena

Osvrnuo se na činjenicu da je 16. marta proglašeno stanje prirodne nesreće te da je Vlada FBiH bila zadnja po brzini donošenja mjera. 

- Novalić je rekao da se radi na donošenju novih mjera danas, 4. maja, a 5. marta bio je prvi oboljeli u BiH, a 16. marta vanredno stanje. Komparacije sa Slovenijom, Hrvatskom i Srbijom mogu izgledati interesantno za ljude koji ne znaju političke prilike - rekao je Konaković.

On je rekao kako su Novalić i Novalićeva stranka od početka radili na tome da suspendiraju Parlament.

- Radili su sve da Vlada uredba, a modelira kriznu situaciju onako kako misli da treba. Sreća da se Parlament nije suspendirao. za to što vi niste uspjeli u svojim namjerama zaslužno je nekoliko delegata u oba doma Parlamenta - zaključio je Konaković.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.