SAOPĆENJE

Njemačka donira opremu vrijednu milion eura za Graničnu policiju BiH

Potpisan Sporazum o donaciji opreme MUP-a Njemačke za Ministarstvo sigurnosti BiH, a najavljena je i nova donacija za Graničnu policiju BiH

Uber i Radončić tokom sastanka. Ministarstvo sigurnosti BiH

Avaz.ba

30.4.2020

Ministar sigurnosti BiH Fahrudin Radončić primio je danas u Sarajevu ambasadoricu Savezne Republike Njemačke u BiH Margret Uber, s kojom je razgovarao o sigurnosnim izazovima i migrantskoj krizi u BiH.

Ministar Radončić i ambasadorica Uber potpisali su i Sporazum o donaciji opreme MUP-a Njemačke za Ministarstvo sigurnosti BiH, a koja se sastoji od 18 sistema za održavanje videokonferencija u vrijednosti od 30.000 eura.

Ambasadorica Uber najavila je i novu donaciju, vrijednu milion eura, za Graničnu policiju BiH. Radi se o deset vozila za transport osoba, uređajima za otkrivanje falsificiranih dokumenata te uređajima za otkrivanje oružja, droge i drugoj opremi.

Ministar Radončić zahvalio je za ovu vrijednu donaciju, istaknuvši da će biti od velike pomoći graničnim policajcima u svakodnevnom obavljanju poslova, posebno u borbi protiv prekograničnog kriminala i ilegalnih migracija.

Ministar Radončić i ambasadorica Uber zajednički su ovom prilikom konstatirali da je pitanje ilegalnih migranata veliki izazov za našu zemlju i članice EU te da ga treba rješavati u skladu s najvećim humanitarnim i pravnim standardima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.