SARAJEVO

Nastava u drugom polugodištu počinje sutra

Nakon provedenog anketiranja

Redovna nastava za drugo polugodište. Ilustracija

Avaz.ba

28.1.2020

Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo saopćilo je da će redovna nastava za drugo polugodište školske 2019./2020. godine početi u skladu sa školskim kalendarom, odnosno sutra.

Nakon provedenog anketiranja, u saradnji s Vijećem roditelja Kantona Sarajevo, odlučeno je da će se nastava za učenike od petog do devetog razreda osnovne škole i učenike od prvog do četvrtog razreda srednje škole odvijati kao online nastava, što ima karakter redovne nastave te se neće nadoknađivati. 

Za učenike od prvog do četvrtog razreda osnovnih škola učitelji će roditeljima dati upute (npr. putem Viber grupe) učenicima za učenje i eventualno izvršiti provjere. Ovo se odnosi samo u slučaju kada Vlada Kantona Sarajevo donese odluku o proglašenju epizode „uzbuna“.

- Također, pozivamo Vas da na stranici Vlade Kantona Sarajevo pratite donošenje odluka o proglašenju epizoda „pripravnost“, „upozorenje“ ili „uzbuna“. U slučaju proglašenja epizoda „pripravnost" ili „upozorenje“, pozivamo Vas da postupite u skladu s ranije datim instrukcijama Ministarstva (djeca ne borave na otvorenom prostoru van zgrade u vrijeme malih i velikog odmora, časovi tjelesnog odgoja se ne odvijaju u dvorištu škole, zabranjuje se održavanje sportskih i kulturnih aktivnosti na otvorenom), a u vrijeme proglašenja epizode „uzbuna“, molimo Vas da postupite u skladu s gore navedenim - saopćeno je iz Ministarstva.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.