NAŠA TEMA: NAJBOLJA HRANA ZA JESENJU MELANHOLIJU
Jesen je godišnje doba koje, poslije odmora, može dovesti do napetosti, potištenosti i osjećaja umora, šećeri i slatke namirnice su upravo namirnice sa antidepresivnim supstancama, ali je zbog visoke kalorijske vrijednosti bolje zamijeniti ugljenohidratnim namirnicama, osim pravilnog izbora namirnica važno je i to kako hranu pripremate i kako je konzumirateSTOMATOLOGIJA – Prof. dr. Muhamed Ajanović piše o tome kako zaštititi dječije zube od propadanja te koliko je važno temeljito četkanje u spriječavanju pojave karijesa
DERMATOLOGIJA: Prof. dr. Naima Arslanagić piše o tome šta je jesenja bolest, kako je prepoznati i koliko je opasna
VI PITATE, LJEKAR ODGOVARA: Na pitanja odgovorio dr. Selver Šabanović, specijalista urolog, a za naredni broj pitanja šaljite za prof. dr. Reufa Karabega, specijalistu opće, rekonstruktivne i plastične hirurgije
I JOŠ: Šipurak ublažava bolove, Jabuka puna vitamina, Kurkuma je i potporna terapija