SAZNAJEMO

Za razliku od izricanja prvostepene presude Karadžiću, danas tišina ispred zgrade Haškog tribunala

Oni koji su dobili akreditaciju koja im omogućava da događaj prate iz galerije, pak, neće moći ništa zabilježiti jer u zgradi Mehanizma nije dozvoljeno snimanje

B. Turković

19.3.2019

Zgrada Haškog tribunala. B. Turković

Kako je saopćeno iz Mehanizma za krivične sudove, iz operativnih razloga, prijenos izricanja presude Žalbenog vijeća Radovanu Karadžiću putem interneta bit će emitiran s odgodom od 30 minuta.  

Akreditirani predstavnici sredstava javnog informiranja koji žele snimati izricanje presude to mogu uraditi iz medijskog centra iz aule zgrade Mehanizma s odgodom od 30 minuta.

U zgradi Svjetskog foruma u kojoj je smješten medijski centar i odakle najveći broj novinara prati događaj, također će biti emitirano s odgodom od 30 minuta.

Oni koji su dobili akreditaciju koja im omogućava da događaj prate iz galerije, pak, neće moći ništa zabilježiti jer u zgradi Mehanizma nije dozvoljeno snimanje. Kako je potcrtano, snimanje sudskih postupaka vrši Mehanizam, a posjetioci će morati ostaviti audio-vizuelnu opremu.

Kako javlja "Avazov" reporter, za razliku od izricanja prvostepene presude, kada su desetine medijskih ekipa danima unaprijed pripremale opremu za prijenos događaja, danas je ispred sudske zgrade veoma mirno, a oko podne je tek jedno reportažno vozilo bilo parkirano ispred.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.