REAGIRANJA

Šepić: Ne možete biti za pravnu državu, a slaviti nelegalne praznike

Kako je u saopćenju naglasio, vezivanje vanjskopolitičkih strateških ciljeva Bosne i Hercegovine za politiku Srbije je nedopustivo

Senad Šepić. Arhiv

Fena

13.1.2019

Predsjednik Nezavisnog bloka Senad Šepić ocijenio je da je podrška predsjedavajućem Predsjedništva Bosne i Hercegovine Miloradu Dodiku i proslavi nelegalnog praznika entiteta RS još jedan u nizu nedopustivih poteza lidera Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH Dragana Čovića i njegovih saradnika. 

Kako je u saopćenju naglasio, s druge strane, vezivanje vanjskopolitičkih strateških ciljeva Bosne i Hercegovine za politiku Srbije je nedopustivo jer ubrzani pristup NATO savezu predstavlja šansu koja se mora iskoristiti.

- Ne možete biti za pravnu državu, a slaviti nelegalne praznike. Ne možete biti za Evropsku uniju, a raditi sve da uništite sposobnost zemlje da ona uistinu bude evropska - mišljenja je Šepić, saopćeno je iz Nezavisnog bloka.

Stoga je pozdravio odluku Republike Hrvatske o smjeni ambasadora te zemlje u BiH lvana Del Vechija, a od Evropske narodne stranke (EPP) iz Brisela, gdje HDZ BiH ima status, očekuje da ih isključe, jer, prema potezima koje rade, oni tu ne pripadaju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.