LONDON

Astronomske cijene ulaznica za Federerov oproštaj

Tako je cijena za posljednji dan ovog spektakla u kojem bi Federer trebao igrati u paru s Nadalom porasla na nevjerojatnih 80 hiljada eura

Đoković i Federer. Arhiva

G. Š.

16.9.2022

Nakon što je Švicarac Rodžer Federer (Roger) najavio je da će završiti igračku karijeru nakon Laver kupa koji se igra sljedeće sedmice, uslijedio je navijački stampedo na ulaznice za turnir koji će ući u historiju. Tamo bi Federer trebao biti u sastavu Evrope, zajedno sa svojim najvećim rivalima, Rafaelom Nadalom i Novakom Đokovićem. Upravo bi s Nadalom trebao igrati u parovima, što bi bio i njegov posljednji meč karijere.

Naravno da je odluka velikog Švicarca potpuno promijenila važnost i značaj Laver kupa, te su cijene ulaznice zaturnir u Londonu dotaknule nebo. Tako je cijena za posljednji dan ovog spektakla u kojem bi Federer trebao igrati u paru s Nadalom porasla na nevjerojatnih 80 hiljada eura!? Po toj cijeni ih se može pronaći na posebnim internetskim stranicama, na kojima preporodavači žele iskoristiti priliku za enormnu zaradu. I navodno je potražnja velika. Naravno, riječ je o ekskluzivnim mjestima u svečanim ložama, u kojima žele sjediti svi koji nešto znače u svijetu sporta, ali i show biznisa. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.