ŠPANSKI TENISER

Nadal o izostanku Đokovića sa US Opena: To je tužno, ali tenis će živjeti i poslije mene, Novaka i Rodžera

Uvijek je sramotno kada najbolji sportisti na svijetu ne mogu da učestvuju na najboljim takmičenjima zbog povreda ili nekih drugih razloga, istakao je

Đoković i Nadal: Veliko poštovanje među rivalima. Twitter

E. Ć.

27.8.2022

Novak Đoković i zvanično neće nastupiti na ovogodišnjem US Openu. Njegov izostanak razočarao je brojne ljubitelje tenisa, a sve je prokomentarisao i jedan od najvećih rivala srbijanskog asa Rafael Nadal.

Nadal je, baš kao i teniski fanatici, izjavio da je tužno što će još jedan Gren slem proći bez Đokovića, ali da je tenis ipak veći od bilo kojeg pojedinca. 

- Znali smo da Novak neće igrati na nekim turnirima ako se pravila ne promjene, zar ne? Znali smo to već mjesecima. Iz moje perspektive, to su tužne vijesti. Uvijek je sramotno kada najbolji sportisti na svijetu ne mogu da učestvuju na najboljim takmičenjima zbog povreda ili nekih drugih razloga. 


U ovom slučaju, uvijek je gubitak kada nemate jadnog od najboljih igrača u historiji Grand Slamova, zar ne - rekao je Nadal.

Španac ipak želi da je fokus na turniru, te ističe da niko nije veći od sporta.

- Ja sam zbog povreda propustio mnogo turnira tokom karijere. Prošle godine nisam bio ovdje, prije dvije godine također. Turnir je funkcionisao i sve je išlo svojim tokom. Iako to možda i nisu dobre vijesti – tenis će živjeti i poslije mene, Novaka, Rodžera - poručio je Nadal.

US Open je na programu od 29. avgusta do 11. septembra.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.