HUMANITARNI TURNIR

Nadal igrao za Ukrajinu, US Open izdvojio više od milion dolara

Sav novac od ulaznica otišao je u fond za pomoć pogođenim dijelovima Ukrajine

E. Ć.

25.8.2022

Sa revijalne utakmice Nadal i Švontjek protiv Mekinroa i Gof. Twitter

Jedan od najboljih tenisera svih vremena Rafael Nadal učestvovao je na humanitarnom turniru koji je organizovao US Open u svom kompleksu u Njujorku kako bi se pružila podrška Ukrajini, zemlji zahvaćenoj ratom.

Neki od vrhunskih tenisera su odigrali nekoliko revijalnih gemova. Nadal, koji je pozdravljen gromoglasnim aplauzom sa tribina, je igrao u dublu sa Igom Švontjek (Iga Swiatek) protiv legende Džona Mekinroa (John McEnroe) i Koko Gof (Coco Gauff).

Humanitarnoj akciji za Ukrajinu priključili su se i Karlos Alkaraz (Carlos Alcaraz), Mateo Beretini (Matteo Berettini), Feliks Ože Alijasim (Felix Augger Aliassime), Stefanos Cicipas (Tsitsipas), Tejlor Fric (Taylor Fritz), Tomi Pol (Tommy Paul), Sebastijan Korda i Maria Sakari (Sakkari).

Organizator je objavio kako će za Ukrajinu biti izdvojeno 1.2 miliona dolara, kao i to da će sav novac od ulaznica ići u fond za pomoć pogođenim dijelovima Ukrajine. 

Inače, ovoj manifestaciji su prisustvovali predstavnici Ukrajine Dajana Jastremska, Katarina Zavatska i Darija Snigur, te bivši igrač Sergej Stahovski koji je u prvim danima sukoba obukao uniformu i stao u odbranu Kijeva.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.