RIVALSTVO "VELIKE TROJKE"

Ispovijest rekordera: Nadal otkrio šta će biti sa tenisom kada se penzionišu on, Federer i Đoković

Očigledno je, to se ne može sakriti, da smo posljednjih 20 godina živjeli u posebnom vremenu. Kada se pogledaju brojke nas trojice, ne samo broj pobjeda, već i tolika postojanost, to je nešto što se teško ponavlja..., poručio je Nadal

Novak Đoković, Rafael Nadal i Rodžer Federer. Twitter

I. Ć.

1.2.2022

Rafael Nadal je nakon velikog preokreta pobijedio Danila Medvedeva u finalnom okršaju Australian Opena i postao rekorder po broju Gren slemova. Meč je završen rezultatom 3:2 u setovima za španskog tenisera (2:6, 6:7, 6:4, 6:4, 7:5).

Ovom pobjedom, Nadal se osamio na prvom mjestu po broju titula na Gren slemovima. Sada ih ima 21, dok Rodžer Federer (Roger) i Novak Đoković imaju po jedan trofej manje. 

"Velika trojka"

Nakon što je finale prošlo, Nadal je govorio u opširnim intervjuu za AS. Španski teniser je otkrio je da nije ni sanjao da može osvojiti titulu u Melburnu nakon operacije stopala.

Dotakao se i najvećeg rivalstva u ovom sportu između "velike trojke", ali i o tome šta očekuje tenis nakon što se Federer, Đoković i on penzionišu.

- Desit će se ono što se dešavalo cijelog mog života, tenis se nastavlja. Ne postoji igrač koji je važniji od samog sporta, nijedan igrač, ni u ženskoj konkurenciji, ni Đoković, ni ja, ni bilo ko drugi nije važniji od samog sporta.

Na kraju će svake godine biti četiri Gren slemova i devet Mastersa i drugih turnira. Tako će biti i dalje, bili mi tu ili ne. Sa time će tenis biti u dobrim rukama. Očigledno je, to se ne može sakriti, da smo posljednjih 20 godina živjeli u posebnom vremenu.

Kada se pogledaju brojke nas trojice, ne samo broj pobjeda, već i tolika postojanost, to je nešto što se teško ponavlja... ali tenis će se nastaviti i doći će drugi šampioni - rekao je Nadal. 

21. Gren slem titula

Španski teniser smatra da 21. Gren slem titula nije dovoljna da bi bio najtrofejniji u historiji.

- Za mene je 21 dodavanje još jednog broja. Na kraju, nismo gotovi i logično je da 21 ne bude dovoljan da završite kao onaj sa najviše Gren slemova u historiji. Kažem to iskreno i kao što sam rekao na konferenciji za novinare i ostajem pri tome. 

Za mene je doći do broja 21 nešto nezaboravno, a način na koji je to urađen čini ga mnogo posebnim. Nastavit ću da radim na svoj način uživajući u tenisu - istakao je Nadal.

Rafa je priznao da mu je bilo teško poslije operacije, ali da nikada nije pomišljao na kraj karijere.

- Nisam razmišljao o penziji, jer to ne želiš da misliš kada ne želiš da odeš u penziju. Postojala je neka mogućnost, ne da se penzionišem, jer na kraju bih probao svakako ponovo, ali jeste postojala šansa da ne budem u stanju da ponovo budem na najvišem takmičarskom nivou - otkrio je Nadal.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.