NAKON POBJEDE

Nadal otvoreno o vakcinaciji: Svi igrači na turu bi trebali to uraditi

Da su svi vakcinisani, unaprijedili bi život na turu i najvažnije život van turnira, dodaje Španac

Nadal na konferenciji za medije. Twitter

I. Ć.

19.1.2022

Rafael Nadal prošao je u 3. rundu Australian Opena pobjedom protiv Janika Hanfmana (Yannick Hanfmann) rezultatom 3:0 u setovima. Po gemovima je to bilo 6:2, 6:3 i 6:4 na strani španskog tenisera. 

Nakon meča Španac se dotakao najaktuelnije teme u svijetu, a to je vakcinacija. Peti teniser svijeta je otvoreno rekao da se zalaže za to da se svi teniseri koji učestvuju na ATP turnirima i Gren slemovima vakcinišu. 

- Da su svi vakcinisani, unaprijedili bi život na turu i najvažnije život van turnira. Uvijek ću podržavati mjere za očuvanje zdravlja i mjere koje će spasiti život, koji u ovom svijetu znači više nego bilo šta - rekao je Rafael Nadal.

Na konferenciji za medije ovog puta nije spominjao Đokovića, ali jeste Karena Kačanova (Khachanov). On bi mogao da bude naredni Nadalov rival na putu ka 21. Gren slem tituli. 

Također je dobio pitanje da li razmišlja o duelu sa Zverevom, koji bi mogao da mu bude rival u četvrtfinalu.

- Tek sam u trećoj rundi. Moram da dobijem teške mečeve da stignem do tamo, ne razmišljam o tome. Kačanov će biti veliki izazov. Nikad ne mislim toliko daleko. Samo se fokusiram na svoj dnevni program i na ono što slijedi - odgovorio je Španac. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.