ŠPANSKI TENISER

Nadal boluje od rijetke bolesti, španski mediji se pitaju da li će više igrati tenis

Muku muči sa stopalima zbog kojih je imao probleme i na posljednjem odigranom turniru

Nadal: Neće se vraćati dok bolovi ne prestanu. TWITTER

E. Ćosić

15.8.2021

Jedan od najboljih tenisera svih vremena Rafael Nadal šokirao je svijet kada je odlučio da se zbog povrede vrati u Evropi prije početka posljednjeg Gren slema sezone. 

On se nakon posljednjeg meča u Vašingtonu požalio na povredu stopala, zbog koje je propustio mnogo turnira, a sada je pod znak pitanja doveden i nastup na US Openu. Međutim, španski mediji su danas objavili vijest da se sjajni teniser suočava sa neobičnom i rijetkom bolešću.

Brojne povrede sa kojima je muku mučio kroz karijeru i zbog kojih je često trpio nepodnošljive bolove, a naročito one koje je imao sa koljenima posljedica su zapravo drugog problema. Svojevremeno je „Punto de break“, španski teniski portal pisao da je Nadal još 2005. godine primijetio da ima ozbiljne probleme sa stopalima. Nakon ljekarskih analiza mu je dijagnostifikovana Miler-Vajsova bolest koja napada kosti stopala i izaziva ozbiljne bolove.

- Osjetio sam problem dan poslije osvojene titule u Madridu. Doktori su mi rekli da se radi o Miler-Vajsovoj bolesti, koja je degenerativno oboljenje kostiju u središnjem dijelu stopala. Ovu bolest je toliko teško otkriti zbog simptoma - ispričao je tada medijima Nadal.

Na početku ove godine časopis „Sage journals“, pisao je kako je Nadalu bolest dijagnostikovana tek kada je ona uznapredovala, jer se tada bol pojavljuje u središnjem i zadnjem dijelu stopala, pa ti dijelovi oteknu, a bol se zatim prenosi gore, preko skočnog zgloba do koljena. Dok pacijent hoda ili trči, situacija se pogoršava - objasnio je specijalizovani časopis.

Od španskih medija ipak ne dolazi informacija o tome u kojem stadijumu je bolest sa kojom se Nadal suočava. On je već rekao da se neće vraćati na teren dok bolovi ne prestanu, zbog kojih je imao problema i u Vašingtonu, a zbog kojih je otkazao i nastup u Sinsinatima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.