KAPITEN "ZMAJEVA"

Džeko: Nismo slučajno promijenili toliko selektora, protiv Mađarske nema alibija

Sigurno da je bilo dobrih stvari i stvari koje nisu bile dobre pogotovo dva primljena gola

Edin Džeko. Screenshot / BHRT

E. Ć.

prije 8 sati 11 minuta

Kapiten fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko bio je strijelac jedinog pogotka "Zmajeva" u porazu protiv moćne Njemačke (1:2).

Džeko je nakon fantastičnog skoka pogodio u 70. minuti i tako vratio nadu našem timu i navijačima. 

- Pa dobro, sigurno da je bilo dobrih stvari i stvari koje nisu bile dobre pogotovo dva primljena gola. Koliko god da kažemo da je Njemačka jaka i da iskoristi svaki momenat, ali moramo priznati da i mi moramo bolje u nekim situacijama.

Ovo je bila velika, možda i najveća utakmica za mnoge naše igrače, ali da su momci pokazali da su budućnost ove reprezentacije.

S obzirom na primljene golove pokazali smo karakter da se vratimo i zabijemo taj gol i na kraju krajeva sve je bilo otvoreno do posljednje minute - izjavio je Džeko.

Kazao je da svaka utakmica donosi nešto novo iz čega treba nešto da se nauči.

- Nije lagano igrati ove utakmice, bio sam i ja nekad mlad. Nekad se odsjeku noge. Sigurno da je pozitivno što opet igramo za tri dana i da tu možemo očekivati pozitivan rezultat. Njemačka je veći level od nas, ali s Mađarskom nema alibija - naveo je on.

Džeko se osvrnuo i na dešavanja u reprezentaciji u posljednje vrijeme i brojnim promjenama.

- Niko ne voli gubiti, ali situacija je takva kakva jeste. Nismo slučajno ni promijenili toliko selektora i igrača. Sve je to s nekim razlogom. Bilo je dosta neočekivanih poraza, ali iz svega treba nešto naučiti. Mislim da smo sada na dobrom putu s novim stručnim štabom - poručio je Džeko za BHRT1.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.