SELEKTOR BIH

Barbarez: Četiri igrača "zapela" na aerodromima, popustio sam za Dedića samo ovaj put

Imali smo komunikaciju s Amarom. Nisam bio ljut, ali sam jednostavno dao do znanja da više toga neće biti

Sergej Barbarez - Avaz
Sergej Barbarez - Avaz
Sergej Barbarez - Avaz
Sergej Barbarez - Avaz
Sergej Barbarez - Avaz
+1
E. Ć.

prije 22 sata 23 minute

Selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine Sergej Barbarez okupio je fudbalere danas na Ilidži uoči utakmica protiv Njemačke 11. i Mađarske 14. oktobra.

Na okupljanju su se danas do 16 sati pojavili svi fudbaleri osim petorice, četvorica koji kasne zbog problema s letovima, dok je Amar Dedić povrijeđen. 

Barbarez je prilikom obraćanja medijima kazao kako su doktori Salzburga konstatovali da Dedić mora pauzirati i da je samo ovaj put "popustio".

Toga više neće biti

- Imali smo komunikaciju s Amarom. Nisam bio ljut, ali sam jednostavno dao do znanja da više toga neće biti klub - reprezentacija, nego samo reprezentacija. Znam Amara, znam koliko živi za ovaj dres. 

Naša komunikacija je bila otvorena, ali klub više neće to odlučivati, neće biti tu samo ako nam naši doktori potvrde povrede. Toga više neće biti, morat će doći na okupljanje da ga naš doktor pogleda - naglasio je Barbarez.

Potom se dotaknuo igrača koji tek trebaju da stignu na okupljanje naše selekcije.

- Dario Šarić je u 7 sati krenuo iz Palerma i tek će oko 23 sata doći u Sarajevo. Demirović i Tabaković su iz Frankfurta letjeli za Beč, let im je kasnio, te su zakasnili poletjeti u 14 sati za Sarajevo.

Također, Gazibegovićev let iz Graza za Beč je kasnio, te su sada sva trojica u Beču i u 22 sata će poletjeti za Sarajevo. Upravo zbog toga što njih četvorica opravdano kasne, trening u 18 sati neće biti otvoren za javnost.

Bit će nas malo na treningu, 90 posto će biti teretana, radit ćemo regeneraciju - objasnio je Barbarez.

O Nijemcima

Dotaknuo se potom selekcije Njemačke koja će na megdan "Zmajevima" 11. oktobra.

- Njemačka je moj drugi dom i poštujem njihovu državu i nogomet. Proveo sam više od pola života tamo i znam kako sve funkcioniše tamo i to izuzetno poštujem.

Iako su oni jaki, rekao bih i da su više nivoa iznad nas, ali drukčije je igrati kući. Moramo se psihološki pripremiti.

Treba biti realan, ali svaka utakmica je za sebe, dnevna forma pobjeđuje kvalitet, po ćemo se držati toga. Mi imamo nešto što pokušavamo i što je važno u ovom momentu - poručio je Sergej Barbarez.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.