HIT REAKCIJA

Gostujući trener se nije pojavio na konferenciji za medije, Dudić: Ne znam zašto nije došao, možda smrdim

Sami smo sebe pobijedili na način na koji smo igrali i kako smo primali golove

Dudić i Savić. Arena Sport / Screenshot

S. S.

20.7.2024

Ekipa Radničkog iz Kragujevca, koju predvodi bh. stručnjak Feđa Dudić, loše je otvorila sezonu nakon što su poraženi od Železničara rezultatom 2:3.

Trener gostiju Savić se nije pojavio na konferenciji za medije, nego je tamo poslao svog pomoćnika Nikolu Puaču, koji je govorio odvojeno od domaćina.

- Ne znam zbog čega gostujući trener neće da dođe. Da li možda smrdim, pa mu smetam - zapitao se Dudić.

Nakon toga je čestitao ekipi iz Pančeva na pobjedi.

- Ne mogu reći zasluženoj, ali su pobijedili, ja im čestitam. Sami smo sebe pobijedili na način na koji smo igrali i kako smo primali golove. Treba priznati poraz, nije ni prvi ni posljednji, idemo dalje. Ni kad smo pobjeđivali, nismo se bahatili. Ali, rekao sam da ako ćemo ovako već od prvog kola da radimo opstrukciju igre, da svaki prekid ležimo, kako da igramo Evropu, kako da igramo u visokom intenzitetu? Da ne misli neko ponovo da ja tražim neki alibi, sami smo krivi, nikad nisam bio trener koji traži alibi, ali ako želimo poboljšanje lige... Evo, štopajte vrijeme, pa ćete vidjeti koliko se igralo od 90 minuta.

Inače, ekipa Radničkog će u četvrtak imati debi u okviru Konferencijske lige, a tamo će igrati protiv Mornara iz Bara, koji je iznenadio Dinamo iz Tbilisija.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.