TOP-FORMA

Mnogi igrači će, zahvaljujući svojim sjajnim partijama, napraviti velike transfere: Igrači koji su profitirali na Euru

Španija je hit na prvenstvu Starog kontinenta, a dobre rezultate postižu zahvaljujući sjajnom napadačkom dvojcu

Jamal i Vilijams: Ubojiti dvojac. AP

prije 2 dana

Internacionalna takmičenja često su pravo mjesto za stvaranje novih zvijezda, a takav slučaj je i s Evropskim prvenstvom u Njemačkoj.

Iznjedrio je Euro mnoge nove heroje za svoje reprezentacije, a nema boljeg načina da pokažete da ste spremni učiniti sve za pobjedu nego da se borite za reprezentaciju.

Španski tandem

Reprezentacija Španije najveći je hit ovogodišnjeg Eura. Mnogi ih smatraju glavnim favoritom za odlazak do kraja i podizanje trofeja namijenjenog prvaku Starog kontinenta.

"Crvena furija“ leti na krilima fantastičnog dvojca – Lamin Jamal (Lamine Yamal) i Niko Vilijams (Nico Williams).

Šesnaestogodišnji krilni napadač Barcelone stigao je na scenu u protekloj sezoni i mnogi su čuli za ime Jamala, koji stalno obara nove rekorde, a o dobrim partijama dovoljno govori i činjenica da je PSG bio spreman „iskrcati“ 250 miliona eura. Nije loše za tinejdžera.

S druge strane stoji Niko Vilijams, koji je u Atletik Bilbau pružao sjajne partije, ali tek je na Euru zasijao onako kako samo prave zvijezde mogu. 

On je za Španiju upisao gol i asistenciju, ali je od prvog susreta bilo i više nego jasno da je Niko novi igrač koji će zaluditi sve. Za njega su već stigle ponude Čelzija i Arsenala od više od 55 miliona eura, dok se i Barcelona nada da bi mogla upariti sjajni dvojac s Eura na Kamp Nou i vratiti se na stare staze slave.

Neočekivani heroji

Gruzija je na svom premijernom nastupu na evropskim prvenstvima uspjela proći u nokaut-fazu, a sve to na krilima sjajnog napadačkog dvojca. I dok se o Kviči Kvaracheliji (Khvicha Kvaratskhelia) više-manje sve zna, o njegovom kolegi iz napada Georgesu Mikautadzeu manje je stvari poznato. Međutim, nakon Eura stvari će biti drugačije.

Mikautadze: Preokret u karijeri. AP

Mikautadze je u augustu 2023. godine stigao iz francuskog Meca u amsterdamski Ajaks, ali on se nije snašao u Nizozemskoj, pa se brže-bolje vratio u Francusku. Mec ga je otkupio za 13 miliona eura, ali sigurno je da ga očekuje novi veliki transfer u narednim sedmicama.

Još jedna selekcija koja je iznenadila na Euru, ali o kojoj se ne priča u velikoj mjeri, je Švicarska. Dan Ndoje (Ndoye), krilni igrač Bolonje i Švicarske, spreman je za veliki transfer nakon sjajnih partija, a može se slobodno reći da će mnogi zbog partija na Euru napraviti velike transfere.

Velike karijere

Na Euru ne sijaju samo stare zvijezde, već i mnoge nove. Džamal Musijala (Jamal), Florijan Virc (Wirtz), Arda Guler su pokazali da će u budućnosti napraviti velike karijere, ali za razliku od nekih pomenutih ranije, oni već igraju u velikim klubovima. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.