LEGENDA BH. FUDBALA

"Avazov" vremeplov: Sergej Barbarez govorio za naš list 2008. godine, evo šta je tada poručio

Fudbal mi je veliko zadovoljstvo, rekao je tada Barbarez

Sergej Barbarez. Facebook

H. J. I.

29.7.2023

Legenda bh. fudbala Sergej Barbarez govorio je za naš list u februaru 2008. godine a u nastavku pročitajte šta je tada poručio. 

Sergej Barbarez je definitivno neuništiv. U revanš-utakmici šesnaestine finala Kupa UEFA skoro se sam obračunao sa Galatasarajem, koji je u Leverkuzen došao ni ne slutivši da će biti ispraćen s pet golova u mreži. Nekadašnji kapiten reprezentacije BiH i čovjek koji u srcima istinskih fudbalskih patriota zauzima posebno mjesto postigao je dva gola i bio predvodnik suigrača do veličanstvene pobjede nad Turcima.

Presušili komplimenti

- Niko se nije nadao da ćemo ih baš tako pregaziti, ali smo očekivali da pobijedimo. Prvo je poluvrijeme bilo jedno od najboljih u mojoj karijeri. Za nešto više od 20 minuta imali smo vodstvo od 3:0. Odigrali smo izvanredno i postigli golove iz vrlo lijepih akcija. Bilo je lijepo za gledati. Ni trener više ne zna koji će kompliment izreći - kaže Barbarez.

Kod Nijemaca nema odmora. Dan nakon velike pobjede, uslijedili su novi treninzi, jer se o Galatasaraju govori sve manje, a o današnjem okršaju sa Šalkeom sve više.

- Sreća pa je meč danas pa se nemamo vremena dići - smije se Barbarez i nastavlja:

Barbarez govorio za naš list 2008. godine. Avaz

- Zahvaljujući visokom vodstvu, uspjeli smo uštedjeti malo snage, mada o tome ne treba ni misliti, jer je riječ o velikoj utakmici za koju se fudbal i igra i svi je jedva čekamo. Ako se želimo domoći cilja, a to je novi izlazak u Evropu, morali bismo pobijediti - govori Barbarez.

Razgovor sa Kodrom

Sergeja će danas s tribina gledati selektor BiH Meho Kodro i njegov saradnik Elvir Bolić. Poslije toga, uslijedit će razgovor, a nezaobilazna tema sigurno će biti Barbarezov povratak u selekciju BiH.

- Koliko ja znam, to će biti informativni razgovor. Već sam neke stvari rekao Kodri i Boliću preko telefona. Eh, sad, šta će biti, ne znam, ali ne vjerujem da će biti nešto od mog povratka. Jednom sam se vraćao, dva puta bi bilo previše. Uostalom, ni sam ne znam koliko ću još moći igrati. Kakva je korist od mene ako ću zabilježiti još nastup ili dva? Uostalom, i pored nekih događaja, smatram da se u Nogometnom savezu BiH još ništa nije radikalno promijenilo - kaže Sergej.

Druženje sa navijačima

Sergej je nakon meča imao druženje sa navijačima. Pozvali su ga na tribine i dali mu megafon pa je naš internacionalac privremeno bio vođa navijanja.

- Nije prvi put. Kada odigram dobro, zovu me da se popnem kod njih i govorim na megafon. To je veoma lijepo. Nakon ovakvih mečeva, užitak je družiti se sa navijačima - kaže Barbarez.

Uživam igrati sa mlađima od sebe

Postavlja se veliko pitanje odakle Barbarezu tolika energija koja ga pokreće da s 36 godina igra kao da mu je barem 15 manje.

- Fudbal mi je veliko zadovoljstvo i uživam u tome da se nadmećem sa igračima koji su jači i 10, 15 ili čak 20 godina mlađi od mene. To je sjajan osjećaj - kaže Barbarez.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.