JAVLJA FABRICIO ROMANO

PSG i Mančester siti u borbi za Hajdukovo čudo od djeteta

16-godišnji Luka Vušković je cijenjen od velikih ekipa Evrope, a vidjet ćemo čiji će dres na kraju obući mladi hrvatski fudbaler

Vušković: Pobudio interesovanje u bogatim klubovima. Pixsell / Miroslav Lelas

N. H.

10.4.2023

Fabricio Romano (Fabrizio), italijanski novinar i stručnjak za transfere, je objavio kako je PSG i dalje zainteresiran za Luku Vuškovića, 16-godišnjeg fudbalera splitskog Hajduka.

Italijanski novinar dodaje kako su bogati Parižani spremni okrenuti se drugim opcijama ako odustanu od stopera i najvećeg talenta Hajduka. Među tim drugim opcijama, tvrdi Romano, nalazi se još jedan hrvatski talent. Međutim, nije otkrio koji.

Kao što se ranije pisalo, PSG nije jedini zainteresiran za Vuškovića. U priči je otpočetka i Mančester siti, a Romano tvrdi kako službena ponuda engleskog velikana za Vuškovića iznosi 12 miliona eura. Uz Građane, u utrku su se uključili još neki engleski prvoligaši, čija imena Romano također nije otkrio. 

Mladi Vušković je debitovao za Hajduk u teškom porazu od zagrebačkog Dinama, a poslije toga je bio član startne postave u naredne četiri utakmice splitskog velikana.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.