CRVENI KARTON

Ronaldo najpopularniji online nogometaš u Kini

U izvještaju se navodi kako je lansiranju Portugalca na prvo mjesto pomogla činjenica što se pojavio kao službeni ambasador videoplatforme "Kuaishou"

Kristijano Ronaldo. Arhiva

G. Š.

17.2.2022

U tradicionalnoj, 11. anketi digitalne sportske agencije "Mailman", Kristijano Ronaldo (Cristiano) je četvrtu godinu zaredom dobio nagradu Crveni karton kao najpopularniji online nogometaš u Kini! Portugalac je ponovno iza sebe ostavio zvijezde francuskog PSG-a – Brazilca Nejmara (Neymar) i Argentinca Lea Mesija (Messi), prenosi SN.

U izvještaju se navodi kako je lansiranju Portugalca na prvo mjesto pomogla činjenica što se pojavio kao službeni ambasador videoplatforme "Kuaishou", što je broj njegovih sljedbenika povećalo za 7,7 miliona u samo mjesec dana.

Engleska Premier liga proglašena je četvrtu godinu zaredom, kao i Ronaldo, najboljim takmičenjem, dok je Barcelona postala najpopularniji klub u Kini. Evropski prvak Čelzi drugi je na tabeli popularnosti među Kinezima, a Mančester junajted treći, najviše zahvaljujući Ronaldu.

- Čast mi je što sam četvrtu godinu zaredom proglašen najpopularnijim nogometašem u Kini. Podrška kineskih obožavatelja je nevjerojatna. Stoga mi je važno nastaviti saradnju ​​s njima na društvenim mrežama preko mojih Weibo i Kuaishou kanala – kazao je Ronaldo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.