BIVŠI PRVI ČOVJEK DINAMA

Mamić pobjedu protiv Rapida nabio na nos rivalima: Nuklearna raketa smo za konkurenciju

Nedavno je nekadašnji šef "Modrih" ismijao strategiju Hajduka

Mamić: Zanimljiva objava na Facebooku. AVAZ

E. Ćosić

6.11.2021

Fudbaleri Dinamo Zagreba su nakon preokreta pobijedili Rapid iz Beča rezultatom 3:1. Tako su "Modri" napravili veliki korak ka opstanku u Evropi i na proljeće, a priliku da se oglasi nije propustio nekadašnji prvi čovjek kluba s Maksimira Zdravko Mamić.



Misija i vizija

On je nedavno ismijao strategiju Hajduka u kojoj je, između ostalog, navedeno kako je planirano da na Poljud do 2027. godine stignu dva naslova prvaka Hrvatske. Mamić je slavlje igrača Dinama opisao sa samo dvije riječi, misija i vizija.

- Bio sam miran. Dinamo je u posljednjih 16 sezona 15 puta igrao u skupinama najelitnijih evropskih natjecanja, a posljednje tri sezone dva puta smo igrali evropsko proljeće. Svake godine kod prvog posrtaja raznorazni samoprozvani stručnjaci u pitanje dovode kompetenciju uprave, struke, trenera, pa čak i igrača - napisao je Mamić, te dodao:

- Pobjeda Davida protiv Golijata nama je normalna stvar. Dinamo je u posljednje dvije sezone kako bi mogao živjeti i raditi na visokom nivou prodao Gvardiola, Olma, Majera, Moru, Gavranovića, Jakića, Kastratija, Stojanovića, Atiemvena (Atiemwen). Igrače koji igraju kao standardni prvotimci njemačkih, francuskih, italijanskih, turskih, poljskih i inih klubova - kazao je bivši "alfa i omega" Dinama, te se osvrnuo i na visoke standarde Dinama kada je riječ o transfer politici.

Transfer politika

- Uzmite bilo kojoj ekipi na svijetu toliko važnih igrača i to više neće biti ista ekipa. Pogledajte samo primjer Barcelone. Kao i u primjeru Olma i Majera dovedeni su igrači koji trebaju rasti zajedno s klubom i iskoračiti u pravo vrijeme. Čitao sam kako je Dinamo imao nikad lošiji transfer rok i da sada plaća cijenu. Dokaz je to koliko smo visoko postavili standarde. I nakon što smo ostvarili historijske rezultate i ostali bez toliko važnih igrača opet ćemo zahvaljujući radu cijelog kluba, trenera i momčadi igrati proljeće u Europi. Na stadionu koji se raspada, baš kao i naš sport - rekao je Mamić, te rekao kako je Dinamo nuklearna raketa za konkurenciju u HNL-u.

- Zato je Dinamo velik, jer smo naučeni misliti tri koraka unaprijed, te osim sadašnjosti graditi i budućnost. Zato smo nuklearna raketa za konkurenciju. Dok vi gledate danas, mi smo tri dana ispred vas - napisao je Mamić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.