KONFERENCIJSKA LIGA

Navijači Hajduka krivotvorili COVID potvrde za utakmice protiv Tobole

"Bili" na Poljudu slavili pobjedu od 2:0

Navijači Hajduka. Večernji.hr

E. Ćosić

23.7.2021

Splitska policija je sinoć zatekla četvericu navijača Hajduka koji su s krivotvorenim COVID potvrdama pokušali ući na Poljud kako bi gledali utakmicu 2. pretkola Konferencijske lige između Hajduka i Tobole (2:0).

Danas su iz policije saopćili da je prije, za vrijeme i nakon utakmice privedeno 28 osoba, zbog narušavanja javnog reda i mira, te oštećenja imovine, a protiv četverice je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom tužilaštvu jer su počinili krivično djelo krivotvorenja isprava.

Navijači su uzeli tuđe potvrde misleći da će im samo provjeriti kod, a ne i identitet. Međutim, na ulazu su im zatražili osobne iskaznice i tada utvrdili da COVID potvrde uopšte nisu njihove.

Do sada su se u Hrvatskoj krivotvorili samo PCR testovi, pa je tako na utakmici koja se prije nekoliko dana igrala na Poljudu policija otkrila 26 navijača sa krivotvorenim testovima, a među njima je bilo čak 13 maloljetnika. Inače, od početka godine do 14. jula na području Hrvatske policija je otkrila 703 krivotvorena PCR testa, za što je predviđena zatvorska kazna do tri godine, piše "Večernji.hr".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.