ITALIJA

Lukaku se jučer izlanuo o novom treneru, Inter ga danas potvrdio

Simone Inzagi preuzima "Nerazure"

Inzagi: Pet godina bio trener prvog tima Lacija. TWITTER

E. Ćosić

3.6.2021

Romelu Lukaku je u sinoćnjem razgovoru za "hnl.be" otkrio da ostaje u Interu, stavivši tako tačku na špekulacije oko njegovog odlaska sa Đuzepe Meace. Belgijski napadač se i izlanuo, pa slučajno otkrio da će Simone Inzagi (Inzaghi) preuzeti Inter, te da se već čuo s njim.

- Da, ostajem. Već sam obavio razgovor sa novim trenerom. Možda to ne bih trebao reći, ali bila je to pozitivna konverzacija. Osjećam se dobro u Interu - rekao je Lukaku. 

Danas je potvrđeno kako će dojučerašnji trener Lacija preuzeti "Nerazure" nakon što je u prethodnih pet godina uspješno vodio "nebesko plave" iz Rima. Italijanski stručnjak je potpisao dvogodišnji ugovor sa Interom koji je osvojio naslov prvaka Italije nakon punih 11 godina čekanja. Podsjećamo, iako je Antonio Konte (Conte) donio dugo čekani trofej, trener se nije zadržao u Interu obzirom da su mu iz uprave kluba rekli kako namjeravaju prodati neke od bitnih fudbalera, te sniziti plate barem za 15 posto na što on nije pristao.

Inače, Inzagi je sa prvim timom Lacija uspio osvojiti tri trofeja. U sezoni 2017/18 osvojio je Superkup Italije. Naredne sezone Lacio je pod njegovom trenerskom palicom osvojio Kup, da bi sezonu poslije rimski tim došao do još jednog Superkupa.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.