PREMIJER LIGA BIH

Starčević: Protiv GOŠK-a ne smijemo unaprijed upisati bodove

U meč protiv tima iz Gabele ulaze nakon dobrog rezultata

Arhiv

Fena

2.11.2018

Rezultatsku krizu nogometaši Tuzla Cityja prekinuli su osvajanjem vrijednog boda u prošlom kolu protiv Slobode na Tušnju (1:1).

Je li to bio trenutak inspiracije u susretu s gradskim rivalom ili je šef stručnog štaba kluba iz Simin Hana Slobodan Starčević pronašao ključ za bolju i efikasniju igru, pokazat će sutrašnji susret protiv ekipe GOŠK-a. 

- U duel s ekipom iz Gabele ulazimo nakon dobrog rezultata i dobre igre protiv kvalitetne ekipe kao što je Sloboda. To je sigurno utjecalo na podizanje samopouzdanja kod svih igrača, a silno će nam trebati i u utakmici protiv GOŠK-a, ekipe koja ima kvalitetan defanzivni blok i tranziciju po osvojenoj lopti. Protiv takvih treba odigrati pametno, strpljivo, iskusno i ne upisivati prije utakmice tri boda, koja su nam prijeko potrebna na putu rezultatske stabilizacije – izjavio je Starčević za Fenu.

Zbog viška kartona trener Tuzla Cityja ne može računati na Mirsada Hasanovića i Dejana Širanovića, ali ipak njegova ekipa važi za favorita u duelu protiv tima iz Gabela.

- Iako su nakon saniranja povreda počeli s treninzima, najvjerovatnije neće igrati ni Nemanja Stjepanović i Stefan Vukmirović – napomenuo je Starčević.

Utakmica Tuzla City - GOŠK igra se sutra na Tušnju od 13.30 sati.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.