ENGLESKA

Susret Sautemptona i Brajtona za kraj petog kola engleskog Premijeršipa

Obje ekipe su do sada sakupile po četiri boda

AFP

Sponzorisani tekst

17.9.2018

Peto kolo engleskog Premijeršipa zatvara duel između Sautemptona i Brajtona. Obje ekipe su do sada sakupile po četiri boda, ali zbog nešto bolje gol-razlike Sautempton trenutno zauzima dvanaesto, a Brajton četranaesto mjesto na tabeli. 

Popularni "Sveci" su na posljednjem prvenstvenom gostovanju kod Kristal Palasa pružili sjajnu partiju te slavili s 2:0, a u tom meču njihov iskusni trener Mark Hjuz (Hughes) napravio i nekoliko izmjena u startnoj postavi, što je očito urodilo plodom, tako da bi se sada i protiv Brajtona na terenu  moglo naći skoro istih 11 igrača, s tim da bi jedino umjesto rovitog Longa u vrhu napada od prve minute priliku trebao dobiti Austin.

S druge strane, Brajton je u posljednjem ligaškom meču remizirao s Fulemom odigravši 2:2, a ono što je zanimljivo jeste da su se u tom meču uspjeli vratiti nakon minusa od dva gola, i to zahvaljujući iskusnom Mareju (Murray), koji je u samom finišu dva puta savladao protivničkog golmana. 

Domaći nogometaši su favoriti u večerašnjem susretu koji počinje od 21 sat, a kladionica MOZZART na pobjedu Sautemptona daje kvotu 2,05, na remi 3,35, dok je kvota za pobjedu Brajtona 3,80.

Inače, ova dva tima su se nedavno sastala i u Liga Kupu, a Sautempton je kao gost slavio s 1:0, dok su pak lani u prvenstvu oba njihova meča završena rezultatom 1:1.

Ovdje možete pogledati kompletnu današnju ponudu kladionice MOZZART.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.